miercuri, 4 august 2010

Bucuresteni, a venit vremea sa ne organizam!

Ca sa parafrazez un citat celebru, nu intreba ce poate face Stiinta pentru tine, ci ce poti face tu pentru ea!

Putem sa mergem pe stadion sa ne incurajam echipa, putem sa mergem la vestiare, dupa meci, sa ne incurajam jucatorii, putem sa aratam lumii ca se poate si altfel.
Putem chiar sa mergem la Craiova, pe legendarul "Ion Oblemenco"!
Si multe, multe altele ...

Dar, ca sa facem toate acestea, trebuie sa ne organizam un pic.

Asa ca, pana reusim sa facem un site si o organizatie juridica, am deschis acest blog ca un loc de discutii pentru a ne aduna cat mai multi, pentru a ne impartasi idei si pentru a ne cunoaste!

45 de comentarii:

  1. Da...a cam venit vremea. Numele meu este Andrei, eu ti-am scris pe blogul lui Mititelu despre organizatie. Noi suntem un grupulet de vreo 10 din Dr Taberei si Militari, care in timpul meciului cu CFR ne-am hotarat sa facem ceva in principal pentru a strange suporterii din Bucuresti si imprejurimi. Am luat legatura si cu niste suporteri mai vechi pe care ii stiam de pe la Blue Lions, am stat de vorba, si totul a luat o turnura mai serioasa decat ne gandeam initial. In principal ideile sunt simple. Gasirea unei denumiri, crearea unui site ceva, apoi dupa ce reusim sa dam unii de altii infiintarea organizatiei si chiar realizarea unui banner. Majoritatea sunt oameni care muncesc asa ca nu va fi posibila prezenta la toate meciurile....dar cat se va putea.... Sunt suporteri mai tineri(ceea ce ma bucura ca inca mai sunt) sau mai in varsta(vorbim de 35-40 ani), unii care au fost pe la Blue Lions si au plecat dezamagiti, altii care au nevoie de o organizare pentru a ajunge la unele meciuri la care pana acum stateau in tribuna I sau II. Deocamdata pot fi gasit la andreibodarlau@gmail.com. Dupa meciul de la Buzau (la care noi vom fi prezenti) probabil vor fi mai multe cai de contact, inclusiv un nr de telefon care sa fie disponibil doar pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai sa ne intalnim ... si eu stau tot in Militari.
    Cred ca o ora, doua voi putea sa fug de acasa, mai ales cand doarme piticotul.

    Ideile mele sunt urmatoarele:

    1. Sa ne organizam ca sa mergem la meciurile din Bucuresti. Va ajut cu placere dar eu unul in alta parte cel putin in urmatorii 2 ani nu cred ca voi putea merge.

    2. Sa ne strangem macar 100 de persoane, ca sa putem merge si cu sotii, prietene, copii la meciuri, fara sa trebuiasca sa suportam cuvinte obscene, coji de seminte in cap sau se ne fie frica sa ne incurajam echipa favorita.

    3. Sa incercam sa facem atmosfera, sa cantam refrenurile imnurilor Craiovei, sa ne incurajam echipa pe toata durata meciului, sa aplaudam fazele frumoase si eforturile remarcabile chiar si ale adversarilor.

    4. Sa ne asteptam favoritii dupa meci ca sa ii aplaudam si sa ii incurajam, indiferent de rezultat.

    Toate astea se pot face, dar trebuie sa ne strangem macar vreo suta de persoane ca sa nu avem probleme cu huliganii celorlalte galerii.

    RăspundețiȘtergere
  3. puneti mai repede bazele unei asociatii va rog....eu in bucuresti o sa ajung in toamna abia...i wanna b a member fast...si o sa ii aduc p toti pe cei care ii cunosc ca fiind fanni UCV

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa strangem 100 de persoane cred ca va mai trece un an. Este destul de greu. Trebuie facuta o promovare destul de intensa pentru a deveni cunoscuti. Se poate face dar nu-i usor. Un alt site...poate il stii pe baiat http://www.universitateacraiova.ro/...Adrian. Are un site destul de cunoscut.Se poate face promovare si aici. Dar toate se intampla usor usor.

    Incercam sa gasim un nume pentru ca numele atrage...Un nume sa aiba legatura si sa devina cunoscut. Pana acum aveam ca idei TerraNova sau Olteniada(era o melodie sugestiva a unor baieti din Craiova care se numesc C.I.A).

    Ca stema ideea la care am ramas pana acum era imaginea Romaniei in tricolor in afara de cele 5 judete care sa apara albastre cu leul de pe stema.

    Daca apar idei...noi suntem deschisi.

    Pana nu vom scoate un material (site, banner, etc)nu vom face nimic.

    Oricum pana atunci acest blog al tau ne putem folosi de el f bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite...Dr3k zice ca in toamna ajunge in Bucuresti...la meciul cu steaua mi-a mai cerut un baiat nr de telefon spunandu-mi acelasi lucru. Si ca ei sunt multi. Ex. studentii vin in toamna....

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut Drec (am citit corect?) :)

    Baza unei asociatii o reprezinta membrii ei. Nu ai nevoie de personalitate juridica pentru a merge pe stadion in grup organizat, ci doar de mijloace de comunicare.
    Un astfel de mijloc de comunicare se vrea acest blog.

    Cum preferati? Sa lasati o adresa de email si sa va contactam noi,sa ii scrieti lui Andrei sau mie si sa schimbam detalii de contact, sau sa ne lasati toate datele chiar aici?

    Mie imi puteti scrie la pr11er@yahoo.com sau daca vreti sa ma contactati direct pe mess chiar nu ma supar! :)

    Pana se rezolva formalitatile cu asociata, pana se va crea un site profi, avem destule de facut, macar o lista detaliata cu persoanele interesate.

    P.S. Visez ca pe 13 noiembrie la meciul cu Dinamu sa fim pe stadion macar 100!! Grup organizat, cu steaguri si tot tacamul!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Andrei, eu am cautat de cateva ori la modul serios orice fel de organizatie a suporterilor Stiintei din Bucuresti si nu am gasit.

    Ne vor gasi ei, nu iti face griji. Important e ca odata ce ne-am gasit, sa nu pierdem legatura!!!

    Uite, deschid chiar acum un Excel nou, dati-mi email cu datele voastre de contact (Nume, mail, telefon, id de mess, etc.) si va trec acolo. Si-i trimit si lui Andrei fisierul zilnic ca sa avem si un back-up in caz ca imi ia foc laptopul! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ma intreba pe mine pentru ca iti va sta mintea in loc la ce nume ma gandesc :)

    Un prim exemplu: copiii de azur (azurekids)
    ca tot ne curge sange alb-albastru prin vene...

    sau senatorii ...

    Nu ma intreba ce are una cu alta, sau de ce am trecut dintr-o extreme in alta. E vorba mai mult de o imagine pe care o am in minte si pe care incerc sa o ilustrez printr-un singur cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo, Bogdan. Vad ca deja incepe sa se inchege initiativa ta. Deja s-au alaturat suporteri interesati. Si noi din Craiova trebuie sa facem ceva foarte solid si foarte serios. Sa existe cumva un control asupra suporterilor in sensul de a nu mai ajunge sa se injura echipa, patronii etc, sa venim in masa la fiecare meci acasa, sa facem sa cante tot stadionul profitand de marea prezenta a publicului ce asa pot provoca efectiv un tsunami pt nervii si inimile adversarilor. Numai uniti putem face mari realizari! Suporteri ai Stiintei, acum si totdeauna, uniti-va!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. ma numesc bogdan. sunt din gorj dar studiile le-am facut in craiova. Momentan lucrez in bucuresti si stau in drumul taberei. Nu sunt genul care injura jucatorii sau patronii, eu merg cu galeria numai pentru a-i incuraja. cea mai buna strategie de atragere a suporterilor este prin portalurile de socializare si crearea grupului de prieteni din persoane care tin cu universitatea, adaugarea acestor prieteni sa se faca numai pe baza de recomandare :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Inca o idee pentru nume ... eu ne vad mergand la meci cu toata familia, deci fie oameni respectabili (de aici senatorii) care vin la meciuri ca la teatru, fie puritatea si entuziasmul tineretii (de aici copiii).

    Si tot de aici ultima idee: Primavara. Cu atat mai bine cu cat asa se numeste si echipa de tineret.

    Sincer, gasesc ca "blue" si "lion" sunt cam fumate, mai toti le folosesc. Avem leul pe sigla si albastrul in inimi (si peste tot in alta parte). Ne putem permita sa fim originali si chiar putin metaforici la alegerea numelui.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Andrei
    luati te rog si un aparat foto la Buzau si faceti niste poze ca sa facem un articol despre meci aici pe blog!

    @Bogdan Sticlosu
    m-as ocupa eu dar mai am si treaba la serviciu. Fa tu te rog un grup pe Facebook pentru suporterii Stiintei din Bucuresti si da-ne si noua link-ul aici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Suntem vreo 10 din Dr Taberei...si uite ca mai apar.
    Sigur ca iau aparat la Buzau.
    Poate zilele urmatoare bem o bere si vb mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vom face si pe facebook. Probabil ca sambata o sa facem.

    RăspundețiȘtergere
  15. Intre timp mi-a venit o idee de slogan:

    Primavara, un alt fel de a iubi fotbalul!
    (Am pus Primavara, dar acolo vine numele pe care inca il mai cautam)

    Feed-back la propunerile de pana acum? Nu-mi place sa urlu lup sur la luna :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Apropo, pentru cei care nu merg la Buzau, ne vedem asta seara la Casa Warsteiner, pe Bd. Uverturii, in Militari, sa bem o bere si sa vedem meciul in aer liber?

    P.S. Vine si Adnana :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Desi sunt cam in varsta, nu am incetat sa simpatizez U Craiova. Numele meu este Albu Dumitru si sunt activ pe situri cu nick-ul "archangel of justice". Am inceput sa simpatizez Stiinta de cand eram copil, de prin 1970. Eu cred ca exista o inertie la inceput, dar odata pornit, va merge mai usor.
    (ALBU DUMITRU, BUCURESTI, SOSEAUA GIURGIULUI, "WALLACHUSD", WALLACHUSD@YAHOO.UK.COM, 0740069007

    RăspundețiȘtergere
  18. in primul rand va salut pe voi si salut ideea voastra. Putem sa va promovam si noi aici http://legivneagemina.blogspot.com/, iar pentru denumire am 2 idei: BlueBoys, CapitalBoys .... succes!
    whiteLion, L.XIII.G.

    RăspundețiȘtergere
  19. Despre toate discutam maine....acu plec la Buzau...sper sa iasa bine

    RăspundețiȘtergere
  20. MI-A VENIT O IDEE; ASA, INTRE TIMP. SA NE INTALNIM 1 PE LUNA (SAU 1 PE SAPATAMNA)SI SA DISCUTAM DIVERSE PROBLEME...

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut,
    Ma numesc Mihai , am 22 de ani si locuiesc in Bucuresti de aproximativ 3 ani . Eu locuiesc in Pantelimon dar asta nu cred ca este o problema , ceea ce vroiam sa spun este ca sunt alaturi de voi si vreau sa pun umarul atat cat pot la dezvoltarea grupului de suporteri. Va rog sa-mi lasati niste date de contact (id de mess, mail .. ) pentru a putea sa luam legatura. Va multumesc anticipat!
    P.S: id mess: idu_lu_mishu@yahoo.com (acesta este id-ul meu)

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumim mult Mihai! Vorbim mai multe pe mess. :)

    Andrei, astept impresii dupa meciul de la Buzau. Cred ca e o oportunitate extraordinara sa il convingem pe Adrian Mititelu sa faca toate eforturile posibile sa il aduca pe MM la Craiova. Din pacate, nu stiu daca e suficient...

    RăspundețiȘtergere
  23. nu imi place cum s-a facut pregatirea de vara. Jucatorii nu au rezistenta la efort, nu au stabilite niste relatii de joc. Trebuie sa se lucreze mai mult pe imbunatatirea relatiilor de joc si pe pregatirea fizica. Pai Craiova din anii '70, '80 avea valoare pentru ca relatiile de joc erau bine stabilite, aveau un joc de pase formidabil, iar apararea era beton! Pai cati treceau de Negrila? Sau de Ungureanu?

    RăspundețiȘtergere
  24. Din pacate meciul de aseara a semanat mai mult cu o comedie de slaba calitate. Jucatorii au parut obositi inca de la intrarea pe teren, au lipsit fazele la poarta si tot ce am facut tot meciul a fost sa ne aparam si sa aruncam niste mingi in fata in speranta ca M.Costea poate sa scape spre poarta.E momentul sa se intample ceva, sa se gaseasca o formula de joc care sa nu mai fie schimbata la fiecare meci.
    Sa speram ca pana la ora meciului cu Tm. sa puna totul la punct si echipa sa arate altfel.. daca nu o sa avem probleme mari ....
    Ce parere ati avea de un duo Piti-MM la Craiova ? :D

    RăspundețiȘtergere
  25. UMILINTA....

    Asta pot sa va spun ca am trait aseara...umilinta. O umilinta pe care am mai trait-o cand am retrogradat. O echipa care nu a jucat nimic a batut Universitatea. O echipa venita dintr-o comuna cu 8000 de locuitori, conducea Craiova cu 1-0 iar jucatorii mei nu puteau lega 3 pase. Nu am inteles nimic din jocul Universitatii iar concluzia mea a fost ca unii jucatori pur si simplu nu au vrut sa alerge. Venea pasa spre ei si nu faceau 2 pasi spre minge. Nu-mi venea sa cred. La sfarsitul meciului spre suporterii (putini....foarte putini)veniti din zona Buzaului, Bucuresti si vreo 10 de la Craiova s-au indreptat Iliev, Lung si Barboianu (tocmai cei care se vedea in timpul meciului ca trageau de ei). Au fost dicutii decente, presarate cu reprosuri logic, dar replica venita din partea lui Barboianu ne-a lasat masca pe cei care l-am auzit: NOI CATIVA CE SA FACEM DE UNII SINGURI.????...????
    Va las pe voi sa comentati replica asta....

    RăspundețiȘtergere
  26. In rest, putini suporteri asa cum am spus, unii veniti de la Craiova doar ca sa se plimbe si sa mai dea 2-3 injuraturi, care nu stiau nici macar versurile imnului(....????...) si unii care si-au incurajat echipa, mai ales in prima repriza si care din pacate au fost dezamagiti. Intre acestia ii pun si pe unii din Craiova (nu toti au venit la promenada) si pe cei din Bucuresti. Observ ca din ce in ce mai multi suporteri merg ca la teatru, privesc o piesa mai buna sau mai proasta si pleaca acasa. Pacat...incepe sa dispara spiritul de suporter. Tocmai pentru asta ar trebui sa incercam sa facem ceva.

    Asata seara sau cel tarziu maine o sa va transmit si poze de la acest meci.

    RăspundețiȘtergere
  27. Apropo...multumim WhiteLion pentru incurajari, felicitari pentru activitatea voastra si promitem sa nu lasam ceea ce este deocamdata o idee la stadiul de vorbe in vant.

    RăspundețiȘtergere
  28. Din pacate problema suporterilor veniti la stadion doar sa injure sau sa conteste pe unul sau pe altul nu este de azi , de ieri , este de foarte mult timp in Craiova asta venind si din proasta organizare de care au dat dovada de-a lungul timpului "liderii" galeriei de acolo.
    Ideea de suporter al Universitatii Craiova , de suporter care isi da sufletul pe stadion la fiecare meci se stinge treptat pana cand o sa dispara , pentru ca nu am stiut sa "crestem" generatii demne de o echipa cum e Craiova.
    Am renuntat sa mai merg in peluza demult, cu mult inainte de a ma muta din Craiova, pentru ca simteam ca ce se intampla acolo nu are nici cea mai mica legatura cu spiritul Universitatii , nu erau decat niste copii veniti sa sara pe garduri si sa se bata cu jandarmii , departe de ceea ce a insemnat vreodata acest club.
    Putem sa facem aici in bucuresti ceea ce nu se poate face acolo , adica un grup unit, un grup care sa aminteasca de adevaratii suporteri ai Craiovei . Suporterii de care se "temeau" toate echipele din tara, care isi incurajau neconditionat echipa 90 de minute, care cantau si care puneau umarul la fiecare victorie a "studentilor" .
    "Tinem cu echipa noastra, Si la bine si la greu..."

    RăspundețiȘtergere
  29. Am si eu o propunere pentru nume , The Aristocrats. Pornind de la acest nume ne putem departaja de suporterii veniti la stadion sa faca altceva decat sa incurajeze echipa. Am putea sa facem ceva unic pentru Romania.

    RăspundețiȘtergere
  30. Acum am observat ca se potriveste si cu propunerea de slogan:
    The Aristocrats, un alt fel de a iubi fotbalul!
    sau
    Aristocratii, un alt fel de a iubi fotbalul!
    Deja incep sa-mi incolteasca si alte idei pe baza acestui nume :D

    RăspundețiȘtergere
  31. 1. Terra Nova/ TerraNova/ Terranova
    2. Olteniada
    3. Capital/ Capitals(Squad, Groups, Boys, Blue, Lions)
    4. Blue Crew
    5. Front Albastru

    Ne dam cu parerea azi???

    RăspundețiȘtergere
  32. propun sa ne strangem toti pe mess si sa discutam... mie imi place Front Albastru.

    RăspundețiȘtergere
  33. Cand aveti timp? Eu am o zi plina de intalniri din pacate.

    In alta ordine de idei, din ce am vazut la televizor si nu numai in aceasta etapa, Branestiul are o echipa buna. Nu mai exista echipe mici, pana si Urziceniul a luat bataie etapa asta. Exista insa zile bune si zile proaste si la capitolul psihologic suntem printre cele mai slabe echipe din tara.

    Din acest punct de vedere, jucatorii nostri sunt ca niste copii. Ii putem certa si injura, dar nu vom reusi nimic. Ii putem asculta, sfatui si cel mai important, putem fi acolo langa ei, pentru totdeauna. Asta conteaza cel mai mult, psihologic, dar e si cel mai greu de facut ca parinte/suporter. Si cum spunea Mihai, vremea suporterilor adevarati a cam inceput sa apuna. E insa plin de oportunisti ...

    Hai sa ne gasim mai intai pe mess, pe urma poate ne vedem si in carne si oase.

    Pr11er

    RăspundețiȘtergere
  34. Inca doua sugestii de la un mare fan al Stiintei si viitor membru al asociatiei:

    Juvetii (din Bucuresti, eventual) si
    Cobilita

    RăspundețiȘtergere
  35. Juvetii suna bine dar simplu , fara "din bucuresti" sau "albastri" ...

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu zic sa ramanem la FrontAlbAlbastru cu o stema la care vom lucra diseara si sper sa v-o pot propune azi sau maine cel tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  37. http://www.facebook.com/FrontAlbAlbastru

    RăspundețiȘtergere
  38. Salut tuturor! Imi place initiativa si sper sa avem realizari. Si eu stau in Bucuresti, in Prelungirea Ghencea. Astept sa iau parte la intalniri. PS: Pentru inceput, organizam o deplasare pt meciul de duminica ?

    RăspundețiȘtergere
  39. @Fane...Prelungirea Ghencea???Si eu am casa p-acolo. Lasa un id ceva. Ma gasesti la andrei_bodarlau@yahoo.com.
    Despre deplasare nu stiu ce sa-ti zic...e foarte greu pentru ca majoritatea nu prea pot lipsi luni de la munca. Dar inca se mai discuta.

    RăspundețiȘtergere
  40. Printre case stau si eu, dar la bloc:) Eu cred ca o sa merg la meci dar sper sa fim mai multi si sa plecam cu totii.ps: am dat add

    RăspundețiȘtergere
  41. Andrei, mie unuia nu imi place "front". Nu suntem la razboi. Hai sa vedem daca mai apar sugestii si oricum sa le discutam pe toate inainte de a lua o decizie.

    RăspundețiȘtergere